Peyzaj tasarımının en önemli öğelerinden biri olan bitkisel tasarım; belirli bir amaç, mekan ve zaman içinde gerekli olan bitki materyalinin seçimi ve düzenlenmesini kapsayan işlemler dizinidir. Bu doğrultuda yapılan bitkisel peyzaj tasarımlarının mekanda, gündüz olduğu gibi gece de görünmesi gereken bütün öğelerin dikkat çekici belirginliğe sahip olması, tasarımda çarpıcı bir görüntü oluşturmaktadır. Gerek dış mekanda, gerekse iç mekanda, yaratılmak istenen bu tasarımların etkisinin güçlü olması için, aydınlatma önemli bir faktördür. Bu çalışmada; bitkisel tasarımdaki canlı objelerin, ışığın yön ve niteliğiyle birlikte, kullanıcı üzerindeki etkilerinin ortaya konulması hedeflemiştir.
One of the most important elements of the landscape design is the plant design which is a series of processes involving the selection and editing of plant material required for a specific purpose, space and time. In this context, the plant design should have a remarkable clarity in all elements that should be seen at night, as well as the daytime. For a landscape design to be attractive and strong, the illumination of a design is an important factor, both in the exterior and interior spaces. The aim of this research is to reveal the plant design effects of living materials within the scope of the direction and quality of the light on the users.
Kübra Yazıcı, Funda Ünal Ankaya, Bahriye Gülgün Aslan. (2018). Bitkisel Tasarımda Işığın Kullanımı. Ulusal Çevre Bilimleri Araştırma Dergisi, 1 ( 3 ) , 110-116. http://ucbad.com/volume-1/issue-3/article-1/
@article{2018, title={Bitkisel Tasarımda Işığın Kullanımı}, volume={1}, number={3}, publisher={International Journal of Environmental Pollution and Environmental Modelling}, author={Kübra Yazıcı, Funda Ünal Ankaya, Bahriye Gülgün Aslan}, year={2018}, pages={110-116} }
Kübra Yazıcı, Funda Ünal Ankaya, Bahriye Gülgün Aslan. Bitkisel Tasarımda Işığın Kullanımı. no. 1 International Journal of Environmental Pollution and Environmental Modelling, (2018), pp. 110-116.